Slideshow - címoldal

Kép: 
 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 1 felhasználó és 17 vendég van a webhelyen.

Aktív felhasználók

  • pastarod

Csomafalvi siker Csíkszentdomokoson

Vasárnap szervezték meg a már hagyományosnak számító tűzoltó versenyt Csíkszentdomokoson, ahol az országos megmérettetéseknek megfelelő versenyszámokban mérték össze ügyességüket a csíkszentdomokosi, csíkszenttamási, szárhegyi, alfalvi, borzonti, újfalvi és csomafalvi csapatok. Minden versenyszám keretében külön rangsoroltak.

Csíki Jenő, csomafalvi tűzoltó számolt be a Domokoson elért eredményekről. Elmondta,  az egyéni számban – ahol minden csapatból két versenyző vesz részt – huszonhat és fél másodperccel elsők lettek, a második helyet Domokos és Szenttamás foglalta el. A második próbatétel négyszer száz méteres staféta volt, ami során különböző akadályokkal is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek. Ebben Domokos csapata lett az első, Csomafalva követte a második helyen, a harmadik helyet Alfalu és Szárhegy tűzoltói közösen foglalták el. A harmadik versenyszám a szerelési gyakorlat volt – amiben hét ember vett részt minden csapatból –, az első helyezést 36 másodperccel Csomafalva kapta, második helyre Domokos került 37 másodperccel, a harmadikra Újfalu és Alfalu 38 másodperccel. Az összetettben a domokosi csapat lett az első, két másodperccel megelőzve a csomafalviakat.

A csomafalvi önkéntes tűzoltó csapat 12 tagja ment el versenyezni Domokosra, tízen itthon maradtak, hogy továbbra is biztosítsák a falu védelmét a tűz ellen. „Az ilyen versenyeknek nagy a gyakorlati hasznuk, sokat tanulunk egymástól”– tudtuk meg Csíki Jenőtől. Hozzátette, megközelítőleg öt éve kezdték el intenzívebben az említett versenyek szervezését, manapság már szinte minden községben megrendezik. A csomafalvi tűzoltók utazási költségeit a helyi polgármesteri hivatal biztosította, a többi költséget a vendégül látó falu állta.

A több versenyszámon szerzett első, második helyezést a tűzoltók vasárnap délután a Székely Kultúra Napja rendezvényeivel együtt ünnepelték a csomafalvi borvízfürdőnél.

 

Forrás: Csata Beáta, www.szekelyhon.ro

Hozzászólások

Nincs hozzászólás!