Slideshow - címoldal

Kép: 
 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 51 vendég van a webhelyen.

Csomafalva: együtt a tisztaságért


Több száz önkéntes fog azon munkálkodni szombaton, hogy megtisztítsa a településeken kívül eső területeket, és felszámolja az illegális szemétlerakó helyeket. Szeptember 24-én kerül sor ugyanis a Let's do it Romania országos szemétgyűjtési akció idei fordulójára, amihez Gyergyószék is csatlakozik. A szervezők várják az önkéntesek, cégek, civil szervezetek jelentkezését, akik szeretnének hozzájárulni a helyi akció sikerességéhez.

Megyeszinten 5000 zsák, 3000 kesztyű segíti az önkéntesek munkáját. Ezenkívül az önkéntesek útravaló ivóvizét, szállítását is kell biztosítsák a helyi szervezők, és a végén meleg étellel szeretnék megvendégelni a szemétgyűjtőket. Ehhez kérik a cégek anyagi vagy bármilyen más segítségét, hogy együtt egy tisztább és szebb környezetet hozhassanak létre.

Csomafalván a Köllő Miklós Általános Iskolán keresztül szervezték meg a szemétgyűjtést. 130 gyermek vesz részt benne felnőttek vezetésével, természetesen lehet még csatlakozni a csapatokhoz szombat reggel 10 órától, a Csíki Mártonnál és Szász Emilnél levő gyülekező pontoknál. Az önkéntesek Szászfalu felé haladva megtakarítják a Hidek-pataki részt, egészen a víztárolóig. Antal Teréz, az iskola igazgatónője elmondta, hogy ez a rész a legszemetesebb. Csomafalván a szeméthordást a polgármesteri hivatal alkalmazottai oldják meg.

A szervezőktől megtudtuk, hogy a szemétszállítás nagyrészt meg van oldva. Az összegyűjtött szemetet szombattól hétfőig tárolják, amit szelektíven gyűjtöttek, azt értékesítik, a többit elszállítják.

Forrás: Csata Beáta, www.szekelyhon.ro

Hozzászólások

Nincs hozzászólás!