Slideshow - önkormányzat

Kép: 
 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 3 vendég van a webhelyen.

Önkormányzati hírek

2020, május 29
Az Országos Hegyvidéki Ügynökség közleményben felhívja a helyi termelők figyelmét a „hegyvidéki termék” („produs montan”) tanúsítás megszerzésére, amely Európa szerte elismert minőségbiztosítási rendszert jelent, igazolva, hogy ezek a termékek hegyvidéki térségből származnak, és kiváló alapanyagokból készülnek.
2020, május 29
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy, június 1-jén hétfőn, hivatalos munkaszüneti nap miatt szünetel az ügyfélszolgálat a Polgármesteri Hivatalban.
2020, május 28
Felhívjuk a helyileg bejegyzett (sárgarendszámú) jármű tulajdonosok figyelmét, hogy június 2-án kedden 10 órától kerül sor a traktorok műszaki vizsgáztatására.
2020, május 27
Hargita Megyei Növényvédelmi Hivatal közleményben felhívja a kertészkedők figyelmét, hogy jelen időjárási viszonyok kedvezően hatnak a gabonalisztharmat, a szeptóriás levél- és pelyvafoltosság valamint a fekete/sárga rozsda megjelenésére, amelyek a gabonafélékre (őszi és tavaszi vetések egyaránt)lehetnek kártékony hatással.
2020, május 27
A Csíksomlyói kegyhely a járványügyi helyzetre való tekintettel idén nem tudja fogadni tömegesen a zarándokokat, ezért a Székelyföldi közösségek imaszándékait az idei pünkösdi búcsúra, rendhagyó módon az Erdélyi Mária Út Egyesület és megyei lovas csoportok szervezésében több irányból stafétában fogják elvinni és Csíksomlyón felolvasni.
2020, május 27
Hargita Megyei Növényvédelmi Hivatal közleményben felhívja a kertészkedők figyelmét a veresnyakú árpabogár elterjedésére amely a gabonafélékre lehet kártékony hatással.
2020, május 26
Értesítjük a lakosságot, hogy a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal közleménye értelmében 2020. június 30-ig kötelesek parlagfű irtást végezni, amely az egyik legelterjedtebb, egészségkárosodást okozó gyomnövény.
2020, május 25
Értesítjük a lakosságot, hogy május 27-én szerdán szállítják el a szelektíven összegyűjtött szemetet.
2020, május 24
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az időjárás függvényében május 25-én (hétfőn) az Alsókakas utcában 8-tól 12 óráig és a Földeklábja utcában 12 órától aszfaltozási munkálat miatt teljes útlezárás lesz.