Slideshow - címoldal

Kép: 
 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 18 vendég van a webhelyen.

Zakuszkapartin a Fenyőaljásaink

A Hargita Népe mellékleteként megjelenő Székely Konyha gasztronómiai lap és a Nosztalgia Kávézó közös szervezésében 2012. november 9 – én tartott I. Zakuszkapartin sikeresen szerepeltek a gyergyócsomafalvi Fenyőalja Hagyományőrző és Turisztikai Egyesület tagjai, Madarász Zsuzsanna és Orbán Melinda.
Az eseményre 24 versenyző nevezett be 28 féle zakuszkával, amelyeket két kategóriában díjaztak: hagyományos (vinetás és paszulyos) és különleges (minden, ami belefért és merész ötlet volt – káposztás, tökös, gebe gombás stb).
Madarász Zsuzsanna három féle zakuszkával nevezett be a versenyre: paszulyossal, vinetással és nyolc zöldségessel, melyek közül a paszulyos zakuszkája első díjas lett, a vinetás negyedik és a nyolc zöldséges ötödik helyezést ért el. Az eseményen Benedek Árpád mesterszakácstól vette át a díjat. Elmondása szerint idén főzött először édesanyja segítsége nélkül zakuszkát, de mindig hívott „kóstolókat”, mielőtt a finomság üvegekbe került volna.
Az egyesület serény háziasszonyai rendszeres résztvevői a csíkszeredai és székelyudvarhelyi havi vásároknak, valamint a környékbeli tematikus vásároknak, ahol minden alkalommal színes termékkínálattal jelennek meg.