Tavaszi háztájéki lomtalanítás

Tavaszi háztájéki lomtalanítás

Értesítjük a lakosságot, hogy az egész községre kiterjedő tavaszi háztájéki lomtalanítási akcióra kerül sor április 4-9 közötti időszakban!

Április 4. és 9. között (hétfőtől-szombatig) 14 és 18 óra között begyűjtésre kerülnek a malom területén (Guszti gyár) a következő hulladéktípusok:

– fémet és műanyagot tartalmazó háztartási eszközök

– nagy volumenű lakberendezési tárgyak és bútorok, felszerelések

– gumiabroncsok

– ócskavas (kivétel a konzerves dobozok)

– használt étolajak

– papírhulladékok (folyóiratok, kiselejtezett könyvek, újságok, stb.) Kivétel: olyon dokumentumok, amelyeket a Személyes adatvédelem 679/2016-os EU. rendelet szabályoz)

– üveghulladék: befőttes üvegek, italos- és üdítős üvegek, üvegpoharak, vázák; síküvegek – Kivétel: termopán nyílászárókba való több rétegű üvegek.

– veszélyes hulladékok (használt üzemi olajak, vegyszerek, diszperzitek, olaj és víz alapú festékek és festéktároló dobozok, ecsetek, edények, lejárt gyógyszerek és kozmetikumok, akkumulátorok, autó szűrők.

– textil cikkek: háztartási textíliák. Kérjük, hogy ezeket átlátszó zsákokba adják majd le a begyűjtési ponton!

A felsorolt hulladékokat a gyűjtőponton kérjük majd külön-külön leadni:

– Papír: átlátszó szatyrokban, zsákokban, vagy összekötegelve!

– Üveghulladék: befőttes üvegek, italos- és üdítős üvegek, üvegpoharak, vázák: átlátszó szatyrokban, zsákokban! Síküvegek: zsákokban vagy összekötegelve!

– Elhasznált étolajak és gépolajak: műanyag palackokba, kannákba adják le!

– Textil cikkek: átlátszó szatyrokban vagy zsákokban!

Akinek nincs lehetősége beszállítani a malom udvarára a nagyméretű tárgyakat (lakberendezési tárgyak és bútorok) kérjük, jelezze a 0733 068 184-es telefonszámon április 4. és 8. között (hétfőtől péntekig) 8 és 16 óra között.

Az elszállítás feltételei:

– Az elszállítást igénylő háztartásban élőknek nincs szemétgazdálkodási alapilleték hátraléka

– Április 4. és 8. között jelezte elszállítási igényét

– Nincs olyan eszköze, amivel el tudná szállítani a nagyméretű háztartási cikkeket

 

Azon személyek, akik leadják az említett hulladékokat, 2 darab vegyes háztartási szemétnek való zsákot kapnak a helyszínen, amelybe a vegyes hulladék   elszállításakor a lomtalanításból fennmaradt szemetet helyezhetik ki a kapukba.

Figyelem: a vegyes hulladék elszállításakor csak a piros zsákba kirakott hulladékot viszik el. (Ha 2-nél több vegyes háztartási szemétnek való zsákra van szükségük,

azt megvásárolhatják 1,50 lej/db áron a Hivatal kasszájánál hétköznap 8-16 óra között).

A tavaszi lomtalanítási akcióban való hulladékleadás feltételei:

– A háztartásban élőknek nincs hulladékgazdálkodási alapilleték hátraléka.

– A 2021-es év alkalmával legalább 3-szor raktak ki szelektív hulladékot elszállításkor.

Április 6. (szerda) begyűjtésre kerülnek a kapukba kihelyezett elektromos háztartási eszközök.

Kérjük, hogy ezen a napon, a kapukba helyezzék ki azon elektromos háztartási eszközöket, amelyeket le szándékoznak adni. A begyűjtő a kapuk elől fogja  összegyűjteni és elszállítani.

Április 8-10. (péntek-vasárnap) Községi kalákára/nagytakarításra hívjuk a község lakóit. Kérjük, hogy a Nagyhét előtti hétvégét jó gazda módra használjuk ki és a porták előtti részeket szépítsük meg. (Sáncok tisztítása, járdák seprése, szemét összegyűjtése, stb.)

Április 14-15. (csütörtök-péntek) A megszokott menetrend szerint a vegyes hulladék elszállítására kerül sor a községben.

Április 27-28. (szerda-csütörtök) Szelektív hulladékgyűjtésre kerül sor. Kérjük, hogy a Húsvéti időszak alatt felgyűlt szelektív hulladékok leadására használjuk ki az alkalmat és az adott dátumon helyezzük ki a szelektív hulladékot a kapukba, amelyet a begyűjtő cég összegyűjt. Április 27-én, szerdán a Maros-hídon kívül első részen, április 28-án, csütörtökön a település belső részén kerül begyűjtésre a szelektív hulladék.

További információkért hívja Király Szabolcs alpolgármestert a  0733 068 183-as telefonszámon.

Köszönjük együttműködésüket!          

Polgármesteri Hivatal                                                     

Szükség van segítségre? Beszéljen velünk