Slideshow - címoldal

Kép: 
 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 57 vendég van a webhelyen.

Székely zászló Baktalórántházán

"...a Képviselő-testület határozata alapján székely zászló került elhelyezésre a Városháza homlokzatán szolidaritást vállalva a Székelyföldön élő erdélyi magyarsággal, a határon túli honfitársainkra és a Gyergyócsomafalva testvértelepülésre való tekintettel.
A székely zászló égszínkék-arany színű, rajta nyolcágú Nap-csillag, mely a jelenlegi nyolc székely széket jeleníti meg, a székely egység és egyenlőség jelképeként. A telőben levő Hold pedig a székelyek hitének, reményének, és bizakodásának szimbólumát hordozza.
Az ünneplők a kitűzés után még a Városháza előtt elénekelték a Székely himnuszt, majd a koszorúzás hagyományos helyszínére vonultak és elhelyezték az emlékezés koszorúit a gróf Degenfeld Imrét ábrázoló mellszobornál." - irja Baktalórántháza testvértelepülésünk hivatalos honlapján.

Fotók: baktalórántháza.hu

"Baktalórántháza Város Képviselő-testület 2013. február 13-i ülésén, 6/2013. (II. 13.) számú határozatával döntést hozott, hogy a városházára kitűzi szolidaritásból a székely zászlót. Március 15-e alkalmából ez a határozat végrehajtásra került. Baktalórántháza Város honlapján fényképen is megtalálható a kitűzés. "
 
 
Baktalórántháza, 2013. április 11.
 
 
Kormány Béla
Alpolgármester