Slideshow - címoldal

Kép: 
 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 5 vendég van a webhelyen.

Minifoci torna

Augusztus 7.-én került sor a csomafalvi műfüves sportpálya avató tornájára. A megnyitóban elhangzottak szerint a torna célja nem a vérre menő küzdelem volt, hanem a jókedv, a vidámság és a sporttársak iránti tisztelet mellett az újonnan elkészült pálya alapos "bejáratása". Ezt hangsúlyozta az erre az alkalomra elkészített szabályzat speciális 13.-as pontja: "LEGFONTOSABB! Minden játékos meg kell várja a torna végét (kb 20 óra) és az akkor felszolgálásra kerülő pityókás tokányt és sört. Kiskoruak, alkoholmentes személyek átadhatják a részüket a többieknek. Ha az ellenfél játékosaitól túl sok sört kap egy kapus a vacsora alkalmával, azt egyértelmű lekenyerezésnek (azaz lesörözésnek) értelmezik a szervezők. Ebben az esetben elkobozzák a felesleges mennyiséget.”
A rendezvényt a Polgármesteri Hivatal szervezte helyi csapatok számára, akik mellé egyetlen külső csapat kapott meghívást: az "Építők", vagyis a kivitelező Industrie Bau cég.
Résztvettek:  Öregfiuk, Juniors, Sördögök, Lánglovagok, Kispályások, Építők, Települési Székely Tanács és Hivatalos Barátokat képviselő csapat. A 8 csapat két csoportban mérkőzött meg előbb, majd a helyosztókra került sor. A végén derült ki, hogy a műfüves pálya legelső tornagyőztese a Sördögök csapata lett, akik igazi döntő mérközéshez méltóan hosszabbítás és büntető rugásokkal győzték le a döntőbeli ellenfelüket.
Eredményeket, további helyezéseket nem közlünk, hiszen amint korábban írtuk, a legfontosabb a hangulat és a szórakozás volt. De mindenképp kiemeljük a Kispályások csapatának jelenlétét, kiknek játéka bizonyította, hogy Csomafalván nagyon tehetséges, ügyes kisfocisok vannak, akikre oda kell figyelni!
A torna végén a csapatok elfogyasztották az időközben elkészült ízletes pityókástokányt, leöblítették egy-két sörrel és az est jó hangulatú beszélgetéssel zárult.
A rendezvény anyagi támogatója az Industrie Bau Kft volt.
Köszönet neki érte, illetve mindazoknak akik segítettek a szervezésben: a csomafalvi hagyományörző fiatalok lelkes csoportjának; Baróti Enikőnek a finom bográcsos ételért; Csiszér Istvánnak és Gagyi Dénesnek a mérkőzések felügyeletéért.

Még egyszer köszönjük Király Lászlónak, Király Leventének és Szilágyi Laci bácsinak a kapuk díjmentes elkészítését!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás!