Slideshow - címoldal

Kép: 
 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 47 vendég van a webhelyen.

Közbirtokossági közgyűlés

Hétvégén került sor a Művelődési otthon nagytermében a Közbirtokossági közgyűlés. A 67%-os jelenlét a következőképpen képviselte magát: 2509 ha joggal rendelkező tulajdonosból, 1686 ha képviselője vett részt.

Napirendi pontok voltak:

1. 2012 -es évi beszámoló

2. 2013-as évi költségvetés elfogadása

3. Beszámoló az ellenörző bizottság részéről

4. Hozzászólások és javaslatok

5. Javaslat a vezető tanács kibővítése 1 személlyel

A beszámoló szerint 2012-ben 9071 bruttó m³ fát termeltek ki, ami 7919 nettó m³ jelent (ágak és kéreg nélkül). Ebből 1768 m³ volt kiadva faként, 138 m³ a tűzoltóknak, 126 m³ épitkezések megsegítése céljából. A fennmaradó 5887 m³-t pedig cégeknek adták el.

A tavalyi év bevétele 1 063 355 lej volt, fából. (Ennek átlag ára 180,62 lej)

A Közbirtokosság javaslata volt, hogy az Erdei és mezei utak modernizálása című pályázat kivitelezése alatt a Polgármesteri Hivatal alkalmazzon két utászt. Illetve igéretet tett a vezetőség arra, hogy a nagyobb közösségi beruházásokat támogatja ebben az évben is.

A 2012 -es közgyűlés döntése értelmében 1 személlyel kellett bővíteni a vezető tanácsot, mivel 2014-ben tisztújításra kerül sor. A két javasolt személy Bartalis Pongrác és Benedek Árpád voltak. Bartalis Pongrác 344 szavazattal, Benedek Árpád pedig 1326 szavazattal végzett. A szavazatok között 13 érvénytelen is volt. A szavazatok értelmében Benedek Árpád lett az új tag.

A jelenlegi Közbirtokosság elnökét meglepte a javaslat, illetve a szavazatok eredménye is.

A Helyi Önkormányzat nevében felszólalt Márton László Szilárd polgármester is, aki gratulált a Közbirtokosság tavalyi eredményeihez és megköszönte a közösség számára nyújtott támogatásokat. Ferencz Antal plébános üzenetét is továbbította, aki köszönetét fejezte ki a ravatalozó építésekor nyújtott támogatásért. A polgármester Úr elmondta, az Önkéntes Tűzoltóknak adott fa, nem a Közbirtokosság költsége, mert ennek fejében az Önkormányzat elengedte a Közbirtokosság útadóját. Kitért arra is, hogy a Közbirtokosság ezen kívül sok alkalommal támogatta a tűzoltók tevékenységét.  Ezúton is megköszönte az igért támogatást, amelyet a tejfeldolgozóra és az erdei gyümölcs feldolgozóra fordítanak majd, munkahelyteremtés céljából.