Slideshow - címoldal

Kép: 
 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 26 vendég van a webhelyen.

Humanitárius segélykérés

Kisfiunkat, Gáll Tamást 2011.október 10.-én kétoldali, belsőfül eredetű süketséggel diagnosztizálták. Halláskárosodása olyan nagy, hogy a legnagyobb teljesítményű hallókészülékkel sem érhető el semmilyenfajta hallásfejlődés. Otoakusztikus emissziós vizsgálattal 100 decibelnél mértek hallásfoszlányokat. Csak az összehasonlítás kedvéért jegyzem meg a helikopter felszállásakor 110 decibel hangerőt fejt ki. Ahhoz, hogy Tamás megtanuljon hallani és beszélni cochleáris implantátumra van szüksége. A cochleáris implantátum a közép- és belsőfülbe beépített elektronikus eszköz, melyhez kapcsolódik a külső vevőrendszer. Ezek együttesen biztosítják a hallást.

A cochleáris implantátum ára jelenleg 20 000 euró egy fülre. Ez az összeg meghaladja a féltett, szeretett családom anyagi képességeit. Egy implantátumot az egészségbiztosító finanszíroz, de a gyakorlat szerint várólistára kerül fel a rászoruló. A várakozási idő néhány hónaptól több évig terjed, a mindenkori gazdasági-politikai helyzet függvényében. Mivel Tamás még csak kilenc hónapos, a másfél éves koráig föltétlenül végrehajtandó műtét segítségével teljes mértékben megtanulhat hallani , és kizárólag ezáltal beszélni. Minél hamarabb sikerül megműttetnünk kisfiunkat, annál nagyobb az esélye annak, hogy elsőszülött, szeretett gyermekünknek kialakuljon a normál hallókra jellemző beszédkészsége,e záltal esélyes legyen arra, hogy hagyományos iskolába tanuljon és normális életet éljen.

Segélykérésünk versenyfutás az idővel. Az optimális idő elmulasztásával gyermekünk elveszítheti esélyét, hogy képes legyen megtanulni beszélni.

Kérem Önöket, szívleljék meg erőnk feletti problémánkat, lehetőségeik, belátásuk szerint támogassanak abban, hogy együtt szembeszállhassunk a sors fura fintorával és Tamáskánk érdekében megtehessünk mindent, amire szüksége van ahhoz, hogy teljes életet élhessen.

Segélykérő sorainknak szentelt kitüntető figyelmüket köszönjük, azt is, hogy azonosulni tudnak a súlyos problémánkkal, megértik elkeseredettségünket, aggodalmunkat és igyekezetünket. A kisfiunk sorsának alakulása számunkra egy tűzön-vízen át vezető harc, hálásak vagyunk/ leszünk mindenkivel szemben, akik ezen átsegítenek!

Őszinte tisztelettel és megbecsüléssel:

Gáll Gyula és Gáll Erzsébet szülők

2011. november 23.

elérhetőség: gallgyula@gmail.com, tel.0741.643270