Slideshow - címoldal

Kép: 
 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 54 vendég van a webhelyen.

Gyergyócsomafalván a Figura Stúdió Színház Hideg című előadása

 

Gyergyócsomafalván a Figura Stúdió Színház Hideg című előadása

November 8-án, csütörtök este 7 órától Gyergyócsomafalván a Borsos Miklós Művelődési Házban látható a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Hideg című előadása. Az előadásra jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek előadás előtt a helyszínen válthatók.

A Hideg – melynek alcíme: Négy valótlan történet Gyergyószentmiklósról – egy olyan előadás, melynek négy melankolikus, komikus és rejtélyes történetében önmagukra ismerhetnek a gyergyószentmiklósiak. Megtudhatjuk például a hokipálya és a gyergyói hokicsapat történetét. Mindezt az utcalámpák fényében. Kiderül, milyen egy különös találkozás mínusz 50 fokban és feltehetjük a kérdést: Csíkszeredában, vagy Gyergyószentmiklóson van hidegebb? Az előadás szól még rejtélyes eltűnésekről, borvízforrásokról és végtelen krumpliföldekről. És közben felbukkan az örök fiatalság titkát jelentő kék fény is. A produkció nem sorolható be a klasszikus műfaji kategóriákba, de tartalmaz borzalmakat, szerelmet, rejtélyt... és egy kis sci-fit is.

Elise Wilk, a szerző így ír a darabról: „A Hideg egy Gyergyószentmiklósról szóló áldokumentarista írás. A darab szereplői soha nem léteztek, a történetek is a fantázia szüleményei.
Az egyetlen létező tény, hogy Gyergyószentmiklóson nagyon hideg van. Amikor beköszöntenek a hosszú, fagyos téli éjszakák és köd borítja a várost, az emberek behúzódnak otthonaikba és meséket találnak ki. Mert így gyorsabban telik az idő. Mert így elszökhetnek kis időre egy más világba. Meglehet, egyszerűen csak azért mesélnek, mert így kevésbé magányosak. A Hideg arról az igényünkről szól, hogy mesélhessünk és meséket hallhassunk.”

A vendégjáték Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és Gyergyócsomafalva Polgármesteri Hivatala közös támogatásával valósul meg.

Elise Wilk: HIDEG
Négy valótlan történet Gyergyószentmiklósról

Szereposztás:

FERENC, ALBERT SCHLITTENHOF: Moșu Norbert-László

MÁRTA: Vajda Gyöngyvér

ÉVA: Máthé Annamária

ILDIKÓ: Boros Mária

VERONIKA: Tamás Boglár

KÜRTŐS GRÓF, ALBERT SCHLITTENHOF, I. RIPORTER, ORVOS, IZLANDI MÉDIUM, PAMELA FEKETE-ROBERTSON: Kolozsi Borsos Gábor

IMOLA, EGY LÁNY, II. RIPORTER, MŰSORVEZETŐ: Bartha Boróka

TAMÁS, POLGÁRMESTER HANGJA, ISTVÁN HANGJA CSÍKBÓL, BETELEFONÁLÓ: Faragó Zénó

 

Díszlet- és jelmeztervező: Török Réka    

Zeneszerző: Bocsárdi Magor       

Magyar fordítás: Czegő Csongor

Rendező: Leta Popescu

Korhatár: 12+
Időtartam: 1 h 30 min